TIETOMALLINNUS

 

RAKENNUSHANKKEEN TIETOMALLINNUS

Toimistomme on aina ollut ensimmäisten joukossa suomalaisessa rakennusteollisuudessa ottamassa käyttöön uusia teknologioita sekä toimintatapoja, ja tämä pätee myös rakennushankkeiden hoitamiseen tietomallinnuksen avulla. Pääasiallinen mallinnustyökalumme on Autodeskin Revit-ohjelma, jolla kykenemme tuottamaan yksityiskohtaisia tietomalleja rakennushankkeen eri vaiheista, arkkitehtisuunnitelmista lähtötietojen digitalisointiin tietomalliksi. Kokonaisten rakennusten mallintamisen lisäksi toimistoltamme löytyy valmiutta ja osaamista myös detaljien tai sisustuksen mallintamiseen. Omakohtaisen tiedon tuottamisen lisäksi käytössämme on Autodeskin Navisworks-ohjelma, jonka avulla kykenemme koordinoimaan hankkeen suunnittelua sekä suunnitteluryhmän tietomallin tuottamista.

BIM   –    4D    –   VR   Studio Oy Arkkitehdit on käytössään oma moderni tietotekninen toimintaympäristö. Toimimme täydellisessä 4D ja BIM ympäristössä. Asiakkaillamme on mahdollisuus osallistua suunnitteluun prosesseihin, eräänä ensimmäisistä arkkitehtitoimistoista.
BIM-mallein luonnollisen ja suunnittelutyön tuloksena syntyvän visualisoinnin avulla (virtuaalisen rakennuksen) asiakkaamme osallistuvat kotien suunnitteluun, työympäristön tilojen, koulujen ja sairaaloiden suunnitteluun kaikissa suunnittelutyön alla olevissa BIM-kohteissamme.

PROJEKTIPANKKI  Toimistomme käyttää rakennushankkeen sisäiseen tiedonjakoon omalla palvelimellamme sijaitsevaa projektipankkia, johon tallennetaan kaikki hankkeeseen liittyvät asiakirjat ja suunnitelmat kokouspöytäkirjoista sähkösuunnitelmiin. Näin varmistetaan, että kaikki hankkeeseen liittyvä informaatio on aina kaikkien osapuolten käytettävissä. Lisäksi vältytään PDF-tiedostojen tai paperikopioiden lähettämiseltä monille eri tahoille, kun jokainen hankkeen osapuoli pystyy itse hakemaan, ja halutessaan tulostamaan tarvitsemansa tiedoston projektipankista.